Home » weblog hardlopen » archief » 2013 » 2e kwartaal 2013

2e kwartaal 2013: records worden gebroken!

Meegedaan aan hardloopevenementen: Condensloop (halve marathon) - Nescioloop Amsterdam (15km) - Ronde van Oranjewoud (10EM) - Twirreloop Wytgaard (14,2km) - Bosloop Wijnjewoude (10EM) - Loop Leeuwarden (halve marathon) - Potmargerun (10km)


Week 26: Nieuwe schoenen en nieuw record!

Nog maar net nieuwe schoenen in huis en gelijk dinsdag even inlopen. Bijna 6 km lekker inlopen voor woensdag. Woensdag de Potmargerun, de 6e loop van lopeninleeuwarden. Het gaat prima, ook op de nieuwe felgroene lopers met roze veters (dat valt wel op!) ... een nieuw persoonlijk record op de 10 km! In 55 minuten en 22 seconden (eigen waarneming). Met nog ruim 8 km op zondag kom ik dit kwartaal op 330 km, samen met het 1e kwartaal al 650 km gerend! Dat is precies 25 km per week.

Potmargerun op nieuwe schoenen


Week 25: Nog geen zomer ...

Dinsdagmiddag even inlopen voor de Potmargerun. Niet te lang (4,5 km met 1,5 km uitloop) en niet te snel. Het is broeiend warm met 28°C en onweer op komst. Vanwege de warmte en de onweersvoorspellingen wordt de Potmargerun afgelast die woensdag en uitgesteld tot volgende week. Zaterdagochtend weer actief in de sportschool. Zaterdagmiddag daarom ook maar een kort stukje (5,3 km). Zondag een soortgelijk rondje met dezelfde temperatuur. 16º Celsius, nog geen zomerse waarden ...


Week 23 en 24: even rustig aan ...

Na flinke spierpijn in de kuiten van Loop Leeuwarden de eerste week maar even rustig aan. Pas donderdag durf ik het weer aan voor een klein rondje in een rustig tempo. Zondag wel weer het plan, echter te sloom (vrijdags 125 km gefietst gevolgd door een vroege zaterdag om de Ronde fan Fryslan te organiseren en een reunie in het zuiden des lands) ... Maandags ruim gecompenseerd door een lange duurloop van ruim 18 km. Nog niet erg warm (13°) en erg bewolkt: toch lekker gelopen, zelfs een stukje onverhard door een bos in Zuiderburen. Woensdags durf ik weer een interval aan. Ik loop dan telkens 300 tot 400 meter heel snel en 1300 meter rustig tussendoor. Met 18° loopt de temperatuur (van mezelf) lekker op. Een ronde van 10 km maakt dat ik weer op het 'gewone' gemiddelde per week uit kom.


Week 22: 2 juni 2013 net geen nieuw record ... Loop Leeuwarden 21,1 km in 2:03:22 (5 sec. boven record)

Dinsdag (8 km)en vrijdag (5 km) nog trainen voor de Loop en dan moet ik er klaar voor zijn ...


Week 21: weer op oude niveau

Na een week relatieve (hardloop)rust (i.v.m. de Roparun) weer op het oude niveau van kilometers per week (en drie keer lopen). Woensdag rondje Goutum met variatie (bijna 10 km) lekker rustig gelopen. Harde wind en weer wennen (na een week niet lopen) maakte dat het ook niet erg snel kon. Vrijdag is de zon er lekker bij en loop ik naar Wirdum en via Goutum (14,5) weer terug. Het is aangenaam weer met de zon en weinig wind. Zondag is het nog maar 9 graden en voelt het kouder aan (6 graden) door de harde wind. Ook nu weer bijna 10 km langs het Van Harinxmakanaal naar de Froskepôlle en via de Potmarge en koffie bij Tjeerd weer terug. Bijna klaar voor Loop Leeuwarden ...


Week 20: (bijna) record bij Bosloop in Wijnjewoude

Woensdag met 14 graden 10 EM (op mijn Garmin 500 meter korter) in 1:33:28 (bij officiële afstand record met 11 seconden verbetert). Foto's van Tjeerd:

 


Week 19: al weer een record

Maandag even uitlopen van de Ronde van Oranjewoud. Het is wel 20 graden! Rustig aan dus over een route van bijna 6 km. Weer flink tempo gelopen op woensdag bij de Twirreloop in Wytgaard, net na een fikse bui gestart en toch nog 14 graden. Een échte afstand is het niet, toch een record op 14,2 km! in 1:22:23! Tempo 10,3 km/uur. Foto van Tjeerd. Zaterdag weer net na een bui gelopen en weer prachtig zonnig. Zelfde rondje als maandag maar dan wel vier minuten sneller!


Week 18: weer volop in training en bijna ... een record

Maandag gelijk de gemiste kilometers van week 17 compenseren. Wel rustige kilometers. Het is even weer wennen aan de lekkere temperatuur, 10 graden. Ruim tien kilometer gelopen in bijna vijf kwartier. Donderdag met een collega (van de Roparun) een rondje in Leeuwarden gemaakt, vanaf kantoor. Ondanks het lekkere zonnetje is het nog maar 11 graden. Voor de wind is het heerlijk en lijkt het veel meer. Er staat echter een stevig briesje. In een vlot tempo (9,6km/uur) lopen we een rondje van 8 km. Klaar voor zaterdag ... Vanuit Heerenveen de Ronde van Oranjewoud! Nog warmer, 13 graden, met nog steeds een stevige wind. Ik loop bewust in het begin niet te hard, om te kunnen versnellen in de laatste kilometers. Het is echter erg warm en mijn ademhaling is ook een beetje piepend ... Gelukkig worden we rijkelijk voorzien van water en verfrissende sponzen. Het versnellen in de laatste kilometers wil niet meer zo lukken door de stevige tegenwind. Toch passeer ik de eindstreep op 1:34:08, slechts een halve minuut langer dan mijn persoonlijke record op de 10 EM! 29e bij 48 dames.


Week 17: nog een week relatieve rust ...

Met lopen dan wel te verstaan. Slechts twee keer gelopen. Één keer vijf kilometer: uitlopen van de lange duurloop. En één keer negen kilometer: in een wat sneller tempo. Vanwege een Roparunnachttraining in het weekend niet meer tijd (en energie) om te lopen.


Week 16: rustig aan ...

Pas op vrijdag weer lopen, omdat op de gebruikelijke loopdag (dinsdag) de kuiten nog erg pijnlijk waren. Het gebruikelijke rondje Potmarge gaat in rustig tempo. Drie kwartier gelopen. Zondag is het een prachtig zonnig dag met al weer 14 graden. Lekker loopweer dus. Zelfs een laagje kleding te veel aan, wat ik onderweg heb gecorrigeerd. Weer rustig aan, wel bijna 18 km gelopen. Langs de Zwette naar Wirdum en over Goutum terug. En ... zonder veel moeite. Hartslag van 130 gemiddeld en zo'n 9 km/uur. Dat tempo liep ik in 2010 nog met een hartslag van zo'n 150 en op het maximum van mijn kunnen. 


Week 15: al weer een persoonlijk record en aangenamere temperaturen

Dinsdag weer lekker uitlopen van de halve marathon over een afstand van 7,3 km. De temperatuur wordt ook iets aangenamer met 10 graden. Vrijdag tref ik een regenbui ... en nog 5,4 km gelopen als voorbereiding voor zondag. Zondag loop ik in Amsterdam de Nescioloop over 15 km. Het UWV roparunteam loopt met vijf lopers mee daarnaast zijn er vier masseurs en de organisator als collectant actief om wat geld in het laatje te brengen. De temperatuur is flink gestegen en het is eerst even acclimatiseren. In een nieuw persoonlijk record de 15 km volbracht in 1 uur 26 minuten en 50 seconden, als 50e vrouw (94 totaal). Foto volgt later (hoop ik) ...


Week 14: goed begin van het 2e kwartaal

Dinsdag nog lekker tempo lopen over 8,5 km. Temperatuur wordt al iets aangenamer met zeven graden. Vrijdag nog heel even (3 km) inlopen voor zaterdag. Zaterdag de Condensloop, weer heerlijk weer. De vijfde halve marathon voor mij. In al weer een toptijd! 2 uur 3 minuten en 17 seconden Weer een verbetering van ruim 5 minuten! De route en een foto van Janke

Maak een Gratis Website met JouwWeb