Home » weblog hardlopen » archief » 2014 » trainen voor Mar-athon

trainen voor Mar-athon in Sneek op 21 juni 2014

 

Moeizaam, vanwege een scheenbeen dat al opspeelde bij 15 km en ook niet lekker op de maag, mijn eerste Mar-athon volbracht in 5:00:31! Foto's van Tjeerd:

Kijk voor meer foto's van mijn eerste Mar-athon op mijn fotosite

week 25 ik moet er klaar voor zijn

Maandag een rustig ontspannen loopje van 7 km. En woensdag de laatste training op de atletiekbaan; ik mag mijn benen sparen en hoef niet te sprinten. Ik fungeer daarom als starter als de anderen een sprintje trekken. Daarna lopen we nog wat rondje met lichte versnelling hier en daar. Niet te fanatiek gedaan en nog geen 6 km gelopen. Ik moet er klaar voor zijn na 15 weken trainen. Gemiddeld zo'n 40 km per week gelopen. Zaterdag zal blijken of het genoeg is geweest.


week 24 ontspannen - Potmargerun - laatste hardloopclinic

Na een vermoeiend Roparunweekend met weinig (tot geen) slaap, loopt het dinsdag best redelijk. Niet te hard tempo; 7 km in bijna 50 minuten. Woensdag gaat het een stuk sneller met 10,2 km per uur! Ik doe dan ook mee met de Potmargerun en volbreng de 10 km in ruim 59 minuten. Dit is nog wel eens sneller geweest, maar ook nu laat ik al 25 vrouwen (en nog 9 mannen) achter me. Tevreden dus; want al die lange duurtrainingen maken me op dit moment wel wat langzamer.

Zie voor meer foto's https://picasaweb.google.com/glimlagsfotos/Potmargerun02
Zaterdagmorgen nog de laatste hardloopclinic in Oranjewoud. Een loopspel brengt ons bij de scouting, de binnentuin, belvedere en het Abe Lenstra stadion. We lopen heerlijk rustig 12,5 km en er wordt heel wat afgekletst over de loopervaringen van de afgelopen trainingsweken. Ik ben niet de enige die soms iets te veel heeft gedaan. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie bij Tjaarda. De vierde training laat ik deze week lopen, dat Roparunweekend lijkt er in te hakken... Bijna 30 km totaal gelopen deze week. Nog één week ... De spanning stijgt!


week 23 ontspannen - intervaltraining - drie keer Duitsland

Dinsdag staat 40 minuten ontspannen lopen op het schema. In 40 minuten leg ik net 5 km af. Ontspannen was het zeker met een hartslag van 126 gemiddeld. Tempo is er ook naar; slechts 8,7 km/uur. Woensdag is het weer regenachtig, maar tijdens onze training op de atletiekbaan net droog. We doen een intervaltraining via een piramide-methode. 500 meter tempo lopen met de laatste 100 meter versnellen, dan 1000 meter met 200 meter versnellen, dan 1500 met 300 versnellen, dan weer 1000 (met 200) en 500 (met 100); en tussendoor telkens 200 meter rustige dribbel. Totaal bijna 6 km, waarin het gemiddelde tempo op 9,7 km ligt. Dus nog harder gelopen dus. Donderdag krijg ik een telefoontje of ik kan invallen bij het UWV Roparunteam, als cateraar. Mijn hardlooptraining doe ik derhalve in Duitsland. Vrijdags na aankomst bij het hotel nog netjes gelopen volgens het schema, 10 km. Ik loop onder begeleiding van Liesbeth op de fiets, zodat het een semi-Roparun lijkt. DL1 (met drie keer versnellen) is het echter niet; we kletsen heel wat af tijdens het lopen en zelfs dan heb ik slechts een hartslag van 141 gemiddeld met een tempo van 9,5 km/uur. Zaterdagochtend trek ik al om 6.30 uur mijn hardloopschoenen al weer aan; ik dwaal in een grote cirkel rond het hotel, noordoostwaarts, en heb een avontuurlijke route te pakken. Na precies 10 km ben ik weer terug bij het hotel en kan zo bij het ontbijt aanschuiven. 's Avonds maak ik de hardloopkilometers goed met nog een stukje van 10 km (bij de clinic stond 20 tot 22 km op het schema). Vanuit Lilienthal - onze 1e rustplaats tijdens de Roparun - loop ik richting Bremen en weer terug. Zelfs om elf uur 's avonds is het nog 23°C en echt hard loop ik daarom ook niet; zo'n tweede (derde zelfs binnen 2 dagen) keer lopen op een intensieve dag is ook behoorlijk vermoeiend.


week 22 te veel kilometers ... op de fiets
Volgens het looschema wordt het een pittige topweek. Ik had dus beter moeten weten. De eerste training - op maandag - gaat verrassend lekker, nadat het zo belabberd ging de laatste kilometers in de lange duurtraining van zaterdag. Met een behoorlijke temperatuur (zo'n 21°C) loop ik richting Marssum. Eerst voor de wind en gelukkig in rustig tempo, want het is echt warm. De terugweg brengt de wind nog enigszins verkoeling, waardoor het versnellen naar de hartslaghoogte van DL2 tempo ook wel gaat, de snelheid ligt echter op DL3 tempo. Met ruim 11 kilometer op de teller ben ik weer thuis. Woensdag zelf een intervaltraining gedaan op de loopband in de sportschool. Het regent die gehele dag pijpenstelen en dit trekt echt niet om erop uit te gaan. Op zo'n loopband loopt het toch heel anders, merk ik. De snelheid van de band bepaalt je loopritme, en ik vind het niet echt lekker lopen. Om de spieren eens anders te belasten fiets ik met mijn broer op Hemelsvaartsdag weer eens buiten op de racefiets. En pak ik vrijdag de hybride voor een tochtje van Amsterdam naar Zandvoort en weer terug. Zaterdag om 17.00 uur sta ik met 300 anderen aan de start in de Hofstraat in Sint Jacobiparochie voor de Langste Straatloop van Nederland.

Ga voor meer foto's naar https://picasaweb.google.com/glimlagsfotos

Het plan was 35 km. Het begin ging nog goed. De eerste kilometers zelfs binnen 6 minuten per kilometer. Bij de eerste drankpost zijn ze echter niet berekend op zoveel mensen, waardoor een kleine opstopping ontstaat. Het tempo zwakt dan hard af. Dan kom ik in een lekker tempo en kan zelfs de rechts-inhalende lopers van repliek voorzien. Met 10 km zit ik nog keurig op schema, namelijk 1:01. Bij de 2e drankpost in Ouwe Syl begint de Oude Bildtdijk, alwaar we eerder eens zijn gestart (2010). Langzaam maar zeker zakt mijn tempo iets in, mijn bovenbenen raken stijf en zwaar. Twee dames van de hardloopclinic haken aan bij kilometer 15, zeggen ze, maar al gauw lopen ze voor mij uit. Bij de afslag van de 21 km, denk ik aan inkorten maar doe het toch maar niet. Ik beschouw het maar als een training en loop rustig verder. Het lopen gaat echter steeds moeizamer; de bovenbenen doen zeer en de maag speelt ook zo nu en dan op. Als de schapen op (het eind van) de Oude Bildtdijk blaten, vraag ik me af of ze me toe- of uitmekkeren. Bij de 5e drankpost krijg ik nog weer bemoediging en hoor ik wat voor werk het uitzetten van de route is geweest. En ... blijk ik nog niet de laatste te zijn, zoals ik al tijden heb gedacht. Deze moet ik dus voor zien te blijven. Dit gaat echter niet gebeuren; achter me hoor ik het gestamp op de matten (die ze bijna bij elk rooster hebben neergelegd) al verradelijk dichtbij. En het duurt dan ook niet lang of de dame haalt me in. Ze loopt een flink tempo; ze was eerst bij haar vriend gebleven. De enige dus, die nog achter me aan loopt. Jan Kooistra staat even verderop weer met drinken en bananen klaar. Hij haalt samen met z'n kleinzoon de matten weer op. Nog even dan, ik heb nog drie kilometer te gaan (voor de 29,5) ... Het gaat echter tergend langzaam en ik zie een krappe 8 minuten per kilometer voorbij komen. Dat is toch geen tempo meer! Dan aan het eind van het prachtige fietspaadje, net om de bocht bij Chris Wassenaar's boerderij (weet Jan Kooistra me te vertellen), zie ik de bus me weer tegemoet rijden. De kleinzoon sprint naar me toe met al weer een beker sportdrank. Ik - en mijn maag ook - ben de sportdrank en water en bananen ... en het lopen echter wel zat. En vraag of ik de laatste kilometers in de bus mag plaatsnemen. Dit is goed en zo gun ik mijn benen rust. Die kilometers op de fiets waren gewoon teveel van het goede; slechte voorbereiding dus. Volgende loop moet dit dus beter!


week 21 nog warmer - Bulleloop - ochtendloop - en iets te ver
Dindag is het nog warmer dan bij Loop Leeuwarden. Het is desondanks lekker uitlopen ... Slechts een rondje van 6,5 km, bij 28°C is dat meer dan genoeg. Woensdag bij de Bulleloop is de temperatuur iets aangenamer. Rond de 20 graden; alleen mijn maag heeft niet zo'n zin in een snelle loop. Iets meer dan een uur doe ik dan over 10 km. Het leek in het begin wel een roosterloop; tot mijn verbazing werd een hond die ook meeliep alle roosters (zonder matten) overgetild. Ik was blij dat ik dat niet hoefde te doen. Ik had genoeg aan mezelf met mijn maagprobleem. Bij een snelle sprint naar het toilet bij de finish bleek het loos alarm. Waarschijnlijk toch te laat gegeten. Een paar foto's van mijn persoonlijke fotograaf:

Ga voor meer foto's naar https://picasaweb.google.com/glimlagsfotos

Vrijdagochtend loop ik al om negen uur; niet echt mijn gewoonte om zo vroeg te lopen. Een rondje van 7 km is echter als voorbereiding op de volgende dag waarop een duurloop van 2,5 uur op de agenda staat bij de hardloopclinic in Oranjewoud. De weersvoorspelling van zaterdag voorspelt echter niet veel goeds, waardoor ik met mijn broer de sportschool in vlucht. De fikse onweersbui laat ik gelukkig aan me voorbijgaan. Op de namiddag (kwart voor vier) trek ik echter wel de loopschoenen aan. Een duurloop van ongeveer 28 km uitgestippeld. Echter bij Wirdum het plan volledig omgegooid omdat de wind uit ZO komt i.p.v. ZW zoals ik dacht. Dus geen Warga, Wartena, maar op naar Reduzum, langs de Zwette richting Mantgum en via Jellum en Boksum weer terug. De 21 km gaat prima, daarna beginnen mijn benen te protesteren. Ik moet vooral niet te lange passen maken om geen pijn te voelen. Als ik even wandel en de draad weer op wil pakken, wordt het nog erger. De laatste 2 km geef ik er helemaal de brui aan en blijf maar wandelen om niet nog meer te forceren. Bij thuiskomst precies 28 km op de teller. Iets te ver dus voor vandaag. Zondag maar een rustdag voor het nodige herstel.


week 20 koel - warmer - warmst bij Loop Leeuwarden
Woensdag staat er weer een FunRun op de agenda. Dit maal vanuit het Rengerspark om een stukje van Loop Leeuwarden te verkennen. Op de heenweg tref ik een regenbui, gelukkig is het bij het lopen droog. In het zonnetje is het lekker; in de schaduw nog vrij kil (met 10 graden). In een rustig tempo lopen we richting en door het Leeuwarder Bos en met 10 km zijn we weer terug in het Rengerspark. Vrijdag loop ik een klein stukje (5,3km) in al weer 15 graden. Het is weer stralend zonnig en erg warm om te lopen; goeie oefening voor zondag dus. Want zondag is het WARM, ERG WARM met bijna 20 graden bij Loop Leeuwarden. De halve marathon gaat toch niet onverdienstelijk bij mij. Het tempo loopt in de tweede helft wel wat terug; in 2:11:13 ben ik over de finish. Met deze warmte geen slechte tijd; bovendien heb ik vrij ontspannen gelopen ook al was het bloody hot. Gemiddelde hartslag 143, nog weer vijf slagen lager dan de vorige halve marathon (Condensloop) en wel twee minuten sneller! Een van de vele foto's gemaakt door Tjeerd: Ga voor meer foto's naar https://picasaweb.google.com/glimlagsfotos


week 19 bijna zomer - Twirreloop - lange duurloop
Het is op Bevrijdingsdag bijna zomer en te mooi dus om niet te gaan lopen. Het wordt een rustig rondje naar Ritsumazyl van bijna 9,5 km. Rustig tempo omdat de kilometers van Oranjewoud nog in de benen zitten. En rustig omdat ik op een paar fietsers na bijna niemand tegen kom. Door het rustige tempo is het bijna een meditatieloop te noemen; ondanks dat mijn aandacht nog vooral gericht is op mijn tempo (niet te hard omdat ik anders pijnlijke spieren voel), is het lekker ontspannen. Woensdag bij de Twirreloop is het tempo weer een stuk sneller (bijna 2 km). SV Friesland heeft dit jaar een andere route uitgezet (waarschijnlijk vanwege de Haak om Leeuwarden) en we lopen eerst in Zuidelijke richting en daarna een groot stuk langs de Zwette. Ook lekker rustig, omdat ik ergens in het achterste deelnemersveld loop. We treffen het met het weer; de hele dag zijn er buien over het land getrokken - in Leeuwarden overigens nauwelijks iets gezien - en het is 's avonds nagenoeg droog. Een paar spettertjes mogen geen naam hebben. Als één na laatste kom ik binnen op de langste afstand (twee zijn er uitgestapt) in een tijd waar ik erg tevreden mee ben. 15,6 km in 1:35:36, wat een tempo van 9,8km/uur betekent. Niet slecht slechts vier dagen na een mijlpaalafstand. Zaterdag staat de volgende mijlpaal op de planning. Een duurloop van maar liefst 28 km. Zaterdag de afstand van de duurloop iets ingekort, vanwege een pijnlijke bilspier. Het weer zat ook niet echt mee; de hele ochtend was er telkens miezerregen. Tussendoor was het hier en daar een beetje droog. Op het moment dat we klaar waren, regende het pas echt! Met het inlopen toch totaal 27 km gelopen. Totaal deze week 50 km!

een paar foto's van de Twirreloop; Ga voor meer foto's naar https://picasaweb.google.com/glimlagsfotos


week 18 mijlpaal nummer 2
Gelukkig treffen we het deze woensdag wel met de hardlooptraining. Het is lekker zonnig en zelfs 17°C. Na een stukje inlopen op de baan en wat warming-up oefeningen, doen we een rondje buiten de baan. Voor mij bekend terrein, langs het Van Harinxmakanaal en om het Erasmushiem heen weer terug. Het is goed zweten. Ondanks mijn verkoudheid - de zware hoest is nog steeds niet weg - loop ik nog een behoorlijk tempo, 9,7km/uur. Met een rondje van 5 km zijn we weer terug op de baan. Op zaterdag staat de Ronde van Oranjewoud op de planning. Het is weer stralend mooi weer, maar minder warm. De temperatuur houdt het bij 11 graden voor gezien. Echter warm genoeg om een topafstand van 26,1 km te lopen. De eerste 10 EM gaat nog vrij redelijk; in zo'n 1:37 ben ik weer terug bij Sportstad Heerenveen. Het tweede rondje (van 10km) valt echter wat zwaarder, vooral nadat ik de 21 km (tijd 2:10) ben gepasseerd. Ik boet daarom de laatste 5 km wat in snelheid in en kom in 2:42:25 over de finish. Dik tevreden met deze tweede mijlpaal (vorige week al de 1e met 24 km) én tijd (9,6km/uur), voor de eerste keer zover en nog steeds niet van de verkoudheid af. Deze week iets minder hardloopkilometers gemaakt, omdat een geplande training op dinsdag in het water viel. Een paar foto's van de Ronde van Oranjewoud:


week 17 weer probleemloos lopen
Dat fietsen in het weekend heeft me goed gedaan. Maandagavond - op de middag blijft het maar regenen - trek ik de loopschoenen weer aan en loop ik probleemloos 10 km. Bij het rondje Ritsumzijl kijk ik mijn ogen weer uit, elke keer weer zijn ze verder met de Haak om Leeuwarden. De woensdagavondtraining op de Atletiekbaan valt een beetje in het water. De warming-up doen we deels onder een afdakje, maar de intervaltraining doen we in de stromende regen. Denk je dat je helemaal nat bent, dan worden je voeten nog natter als je in een dikke plas stampt. De kinderen die ook trainen hebben dikke pret in de regen. De zon is ons Koningsgezind, want op zaterdag lopen we in Oranjewoud weer in de stralende zon. Een zwaar parcours door het bos en een fikse verkoudheid, maakt dat de lange afstand (24 km) extra zwaar wordt. Toch loopt het tweede rondje van 10 km net iets gemakkelijker voor mij, doordat ik weet wat er komt. Al weer een week met ruim 40 hardloopkilometers. Zondag de benen nog weer even losgefietst met 52 km in de buurt van Tilburg.


week 16 even rustig aan
Bij een lange wandeling ietwat mijn scheenbeen verrekt. Woensdag bij de FUN RUN vanaf het Cambuurstadion er geen last van. Het is dan heerlijk zonnig en met zo'n 250 mensen lopen we een rustig rondje. Het rustige rondje is voor één deelnemer geen FUN als ie over een stok struikelt. Een rondje van 10 km. Vrijdagochtend - niet echt mijn tijd om te lopen - is het plan om een rondje van 12 km te lopen. Net na vertrek merk ik echter dat mijn scheenbeen opspeelt (nu is het de linker) en ik houd het bij een heel kort rondje van ruim 4 km. Op zaterdag en zondag fiets ik de pijn weer uit het scheenbeen. Even een lekker weekendje in Winterberg met heerlijk zonnig weer en een lekkere temperatuur.


week 15 nat - natter - warm - warmer - 1e fietstocht
Dinsdag een rustig stukje uitlopen van de Condensloop. Slechts een klein half uurtje en nog geen 4 km. Helaas niet helemaal droog; het ene moment schijnt de zon en het andere moment regent het weer. Woensdag is het de hele dag droog, maar om vier uur begint het te miezeren. Onze intervaltraining op de Atletiekbaan verloopt derhalve erg nattig. De wind steekt ook nog behoorlijk op. Een warrm bad na afloop doet me weer lekker opwarmen. Mijn derde training duurt 45 minuten met bijna 7 km. Nu is het gelukkig wel droog en warm. En de bostraining in Oranjewoud bij de clinic is ook weer heerlijk zonnig en warm. De trainers hebben een prachtig afwisselend parcours uitgezet, deels door het bos en dus onverhard. Totaal 22,3 km gelopen, inclusief de warming-up. Deze week wederom ruim 40 km gelopen, net als vorige week. Zondag fiets ik de benen nog even los, door een rondje van 50 km met mijn broer.


week 14 warm - nieuwe schoenen - ontspannen Condensloop
Dinsdag bij 17°Celsius al weer 10 km gelopen. Dit keer door Nijlân, Aldlân en langs de Potmarge weer terug. Lekkere temperatuur. In een rustig tempo, omdat ik nog wat reserves moet houden voor de intervaltraining. Die training op de Atletiekbaan is bijna net zo warm, maar veel intensiever. We doen weer flinke tempowisseling en hebben uiteindelijk met het in- en uitlopen erbij weer 8 km afgelegd. Vrijdag ben ik te vinden in de stad om nieuwe loopschoenen te kopen. Ik laat me goed adviseren en test diverse schoenen uit. Op 8 mm, maar toch ook 4 mm ... ik loop zelfs een rondje langs de Oldehove en door de winkelstraat met twee verschillende schoenen aan. De nieuwe schoenen test ik gelijk uit bij een ontspannen Condensloop. Ik loop de halve marathon in 1:13:13 en met een gemiddelde hartslag van 148. Die hartslag ligt meestal zo'n 5 slagen hoger bij dit soort loopjes. Een aantal foto's:

Ga voor meer foto's naar https://picasaweb.google.com/glimlagsfotos


week 13 bootcamp - bostraining - zomers
De woensdagtraining op de atletiekbaan wordt steeds zwaarder. Na een paar rustige rondjes inlopen, gaan we aan de slag met bootcamp. Dit houdt in dat je allerlei ingewikkelde (vooral buikspier)oefeningen doet, alleen of met een maatje, en tussendoor steeds sprintjes trekt. Totaal ruim 70 minuten bezig geweest en met het uitlopen erbij 5,6 km afgelegd. Zaterdag een bostraining in Oranjewoud waarbij de temperatuur al lekker oploopt. Totaal 17,3 km in een behoorlijk tempo. Achter blijkt dat het toch wel vermoeiend geweest. Desondanks zondags nog eens (precies 10 km) gelopen, in een rustiger tempo. Het is al 18 graden en het lijkt wel zomer. Daarna nog even lekker buiten gezeten. Een paar foto's in Oranjewoud:


week 12 zon - regen - zon
Al weer een zonovergoten training woensdag, al is het in de ochtend belabberd weer. De intervaltraining is nog intensiever dan vorige week; duur weer zo'n vijf kilometer, na drie kilometer inlopen. Telkens 200 meter in snel tempo, waarna er 50, 100 en dan 150 meter rust is. En dat vier keer met halverwege even twee rondjes rust. Vrijdag voel ik mijn benen nog (nadat ik bij badminton op donderdag de spieren nog meer belastte) steeds en sla de 'ontspannen-lopen-training' van een half uur maar over. Zaterdag lijkt het een vreselijke natte ochtend op de atletiekbaan te worden. Het inlopen is kort (1,5 km), waarna we de conconitest doen (2,5 km). De laatste eindigt voor de tweede groep in de regen. Gelukkig blijft het bij een miezer. Na een 'droge' uitleg (in de kantine) kunnen we oefenen in de looptechnieken (nog eens ruim 1,5 km). Zondag is het op de middag gelukkig droog en zonnig. Mijn hartslagmeter heeft kuren; de meter wordt niet opgepikt. Ontspannen lopen gaat dus zonder hartslag(meting); eigenlijk wel zo ontspannen!. Dan loop ik toch automatisch iets sneller ... Ik ga tegen de wind weg - via Ritsumazyl naar Boksum. Daar een leuk wandelpaadje ontdekt, wat me vervolgens bij de hekjesroute naar Boksum brengt. Inmiddels is de zon achter de wolken verdwenen. Het lijkt er echter niet op dat het gaat regenen. Dan de terugweg voor de wind - de wolken zijn inmiddels weer vertrokken - waarbij ik de werkzaamheden voor de Haak even kan bewonderen. Na 14,5 km ben ik terug in 1 uur 46 min. In zone 3 gelopen denk ik.


week 11 trainen op atletiekbaan en zone 2 lopen
Woensdag de eerste training op de atletiekbaan in Nijlân. Vanwege het volgen van de clinic mag ik hier mee trainen. Het is maar een klein loopgroepje waarbij een extra loper welkom is. Na een paar rondjes inlopen - het is heerlijk weer met 14 graden - doen we allerlei warming-up oefeningen, die gevolgd worden door een intervaltraining. Totaal 8 km. Vrijdag pak ik de trein naar Dronrijp, waarna ik - grotendeels voor de wind (stormachtig), wat lopen in zone 2 gemakkelijker maakt - terugloop naar het station van Leeuwarden (om mijn fiets weer op te halen). Helaas is het zonnetje er niet zo bij, al doet ze wel haar best. Het is slechts 7 graden. 14,5 km op de tellerr. Zondag is het wel weer zonovergoten maar waait het nog harder. Ik loop het rondje over de Boksumerdam - 10,5 km - en wederom in rustig tempo (zone 2).


week 10 start clinic trainen voor Mar-athon
Dinsdag - ondanks spierpijn van Rondje Goutum - toch maar even uitlopen. Slechts 5 km in een rustig tempo. Vrijdag zit het weer even niet mee. Is het de hele dag droog, op het moment dat ik een rondje wil doen begint het (serieus) te regenen ... Dan zaterdag maar weer lopen. Zaterdagochtend begint met de 1e officiële training voor de Mar-athon. Na algemene informatie doen we een fitheidscheck en daarna kan het trainen beginnen. We lopen naar de Groene Ster waar we een aantal oefeningen doen. Daarna lopen we weer terug naar het fysiocentrum. De training komt uit op 8 km. Ik kan dus gerust nog even naar huis lopen. Dwars door de stad pak ik er nog 4,5 km bij. Zondag is het nog weer een stuk warmer dan zaterdag. Het zijn zomerse temperaturen - met 16ºC - als ik in Grou aan de start sta. Ik heb deze keer gekozen voor de 10 km, omdat het crossen door het weiland me vorig jaar slecht is bevallen. Nu loopt het eerst goed, al is het wel wennen aan de warmte. Het lijkt wel zomer ... De hekjes op het weiland staan tot mijn verbazing gewoon open. Dit maakt het dus gemakkelijker. Ik blijf onder de 6 minuten per kilometer. Dan - bij 7 kilometerpunt - struikel ik echter ... en lig ik op de grond. Medelopers helpen me overeind en een tegemoetkomende EHBO'er op de fiets verkoelt mijn schaafplekken op handen en knie. Ondanks de pijn loop ik toch maar verder, al voelt het niet fijn. Ik bereik toch de finish. Na nog wat hulp van de EHBO, kan ik genieten samen met mijn broer van een kop snert. Een schrale troost op deze onfortuinlijke middag ...

Ga voor meer foto's naar https://picasaweb.google.com/glimlagsfotos