Home » weblog hardlopen » archief » Zevenheuvelenloop 2011

Zevenheuvelenloop

WEEK 46: Doel bereikt 7 Heuvelenloop in Nijmegen  15 KM in 1:36:10 (9,4km gem.)

  Toch bijna vier minuten sneller dan vorig jaar, terwijl ik helemaal niet zo lekker liep. Bijna de hele dag hangt er een grauwe mist. Tijdens het lopen is het even prachtig zonnig weer en heb ik het erg warm. Ondanks dat het niet lekker loopt, heb ik het tempo wel aardig constant weten te houden en zelfs in de laatste twee kilometer nog kunnen versnellen, eerst naar 10,2 km en de laatste vijfhonderd meter zelfs nog naar 10,7 km/uur. Lang niet gek, voor als het moeizaam gaat. Volgende keer gewoon weer beter! Volgende doel: de loop van Egmond op 8 januari 2012.

   Omstandigheden: 7°C, mistig/lekker zonnig. Kleding: lange broek, drie lagen en A2


   18-11-2011 Laatste training (5,7 km/8,0km gem.)

   Laatste training voor de zevenheuvelenloop. Dus rustig aan, rustig tempo lage hartslag. Ik zou er klaar voor moeten zijn.

   Omstandigheden: zonnig  Kleding: lange broek, drie lagen en S2


WEEK 45: totaal 19,6 km

13-11-2011 Zwette met fotograaf (14,25 km/8,9 km gem.)

Al weer met Tjeerd op pad, nu is het mooi zonnig en dus goed fotoweer. De wind is uit het Oosten, dus nu wel de route langs de Zwette gelopen (vorige week al van plan, maar door de ongunstige wind laten varen). Het is heerlijk weer, ook om te fietsen want we komen heel wat zondagrijders tegemoet (zelfs bekenden gezien). Het loopt eerst niet zo goed, omdat ik te laat nog heb gegeten en ondanks dat ik voor de wind loop. Na een kilometer of vier (bij de Zwette gearriveerd), is het zware brood verteert en gaat het beter. Het is voor de wind best zweten met het zonnige weer, maar bij de afslag naar de Zwette komt de wind van opzij. En die wind is koud en nog kouder als die na ongeveer 6,5 km van voren komt. Gelukkig komt al snel de afslag naar Leeuwarden, waardoor ik weer met de wind van opzij loop. Het is toch zwaar om deze laatste kilometers te volbrengen. Halverwege de terugweg kom ik een collega-loper tegen, die het zonder fietsbegeleiding moet doen. Uiteindelijk kan ik nu ook het tempo aardig vast houden. Pas na de 6e ronde (ronde omvat een Engelse Mijl) ga ik echt langzamer lopen. Al met al weer goed getraind voor de Zevenheuvelenloop, die al volgende week zondag is.

Omstandigheden: 5°C, koude oostenwind, lekker zonnig. Kleding: lange broek, drie lagen en A2


08-11-2011 Schrans (5,33 km/8,5 km gem.)

Het is al donker als ik vertrek om 17:38 uur na een lange dag in de trein. Dus veiligheidshesje aan. Het is behoorlijk fris in het begin. Door het tempo wel snel opgewarmd. Bij het Mauritsplein loop ik de stad uit en gelijk de stad weer in: goede training in heuveltjes door de viaducten. Ik denk het tempo aardig vast te houden. Bij thuiskomst blijkt anders. Een vermoeiende dag in de trein (en een zware RPM training gister) heeft toch invloed op de beenspieren.

Omstandigheden: 10°C (schatting), triest weer. Kleding: lange broek, drie lagen + hesje, S2


WEEK 44: totaal 26,8 km

06-11-2011 met fotograaf op pad (13,83 km/8,9 km gem.)

De hekjesroute (Boksum/Deinum) andersom met Tjeerd als begeleider of beter gezegd fotograaf op de fiets. Het is triest weer, maar ik heb nog even een moment de zon gezien. Na 7 km voelt het al erg zwaar. Het tempo toch lekker vast kunnen houden. Met fietsbegeleiding loop ik ongemerkt wat harder.

Omstandigheden: 12°C, harde wind, dichte mist, donker bij thuiskomst. Kleding: lange broek, drie lagen en A2


04-11-2011 Potmarge (5,71 km/8,7 km gem.)

Van het badmintonnen een zere rug. Toch redelijk lekker gelopen. Niet te hard om de rug te sparen. Benen voelen ook zwaar aan van het badmintonnen. Weer heerlijk herstweer, prachtige kleuren. Twee jonge knapen, een jaar of vierteen zullen ze geweest zijn, tegengekomen die ook hardliepen. De eerste begroette me vriendelijk met 'collega'!

Omstandigheden: 14°C, nauwelijks wind, lekker zonnetje en warm. Kleding: lange broek, drie lagen en A1


31-10-2011 Goutum (7,24 km/9,0 km gem.)

Ondanks dat de verkoudheid nog lang niet over is, toch maar weer proberen vandaag. Ondanks, of dankzij, een week rust gaat het helemaal niet slecht. Lekker lopen bij een heerlijke temperatuur (erg zacht herfstweer lijkt haast wel een nazomerse koele avond), in het donker (wintertijd).

Omstandigheden: 12°C, geen wind! Kleding: lange broek, drie lagen en S2


WEEK 43 Een goede Fries is altijd verkouden zeggen ze altijd. Als ik deze week voor de zesde keer dit jaar verkouden wordt, is het wel een beetje vervelend. Deze week daarom maar een rustweek m.b.t. het hardlopen.


WEEK 42: totaal 32,8 km

23-10-2011 Wirdum (extra) (14,41 km/8,8 km gem.)

Uitslapen, rustig ontbijten met koffiedrinken en al om 12:31 uur lopen. Het rondje gisteren al met Tjeerd op de fiets verkend bij het wegbrengen van toer- en trimboekjes van Frisia. Al weer heerlijk najaarsweer. Bijna zomers als je uit de wind en in de zon bent. Met tegenwind wel wat frisser. Voor een duurloop redelijk tempo kunnen lopen (ondanks dat de hartslag gelijk vanaf het begin wat hoger was).

Omstandigheden: 8°C (weer 2 hoger dan gisteren), strakblauwe lucht met zon! Kleding: lange broek, drie lagen en A1


21-10-2011 het gebruikelijke trainingsrondje Potmarge (5,67 km/9,3 km gem.)

Laat in de middag (17:53), na koffiedrinken bij mijn broer. Het is nog lekker zonnig weer en de temperatuur is goed. Tempo er lekker in kunnen houden.

Omstandigheden: 10°C (schatting), zon! Kleding: lange broek, drie lagen (nu niet te warm) en S2


17-10-2011 Goutum, Wirdum, lekker zonnetje (12,73 km/8,3 km gem.)

Na bijna de hele dag triest weer, kwam in de namiddag het zonnetje door. Lekker om te lopen dus. Qua temperatuur ook heerlijk, had eigenlijk net een laagje teveel aan. Voelde veel warmer aan dan gister (met vakantievrienden te fietsen in Fryslân) en de wind was ook niet zo fris. Tempo nog wat lager dan vrijdag, omdat de fietskilometers (totaal 95 km) van het weekend en de duurloop van vrijdag nog in de benen te voelen was. Desondanks redelijk gelopen.

Omstandigheden: 12°C (gevoelstemperatuur hoger dus), zon! en weinig verkoelende wind Kleding: ¾ broek, drie lagen en A2


WEEK 41: totaal 20,6 km

14-10-2011 Deinum, Boksum, hekjesroute (15,12 km/8,6 km gem.)

Met prachtig weer is het lekker lopen. Prachtige blauwe lucht met veel vliegtuigstrepen (door vocht op hoogte meldt de weerman vanavond in het nieuws) en lekker temperatuurtje. Tenminste voor de wind, terug met tegenwind een stukje frisser. Na Deinum (waar het even zoeken was naar het bewuste fietspaadje) met een hekjesroute door de weilanden naar Boksum. De tel van de hekjes ben ik kwijtgeraakt. Op de smalle paadjes was het zigzaggen tussen de poep van verschillende dieren. De lengte heb ik weer te pakken ... Tempo liep drastisch terug. Van 9,6 naar 7,6 bij het uitlopen. Toch gemiddeld 8,6 km/uur en voldaan thuisgekomen.

Omstandigheden: 16°C, zon, terugweg frisse wind  Kleding: ¾ broek, twee lagen (zweetshirt, shirt korte mouw) en A1


12-10-2011 weer trainen (5,52 km/9,0 gem.)
Na toptijd Bergse Havenloop weer thuis trainen. Vies weer de hele dag, maar tijdens lopen nagenoeg droog. Het liep lekker ondanks lichte pijn in linkerlies (had ik bij RPM gister ook al gevoeld).

Omstandigheden: 11°C, bijna geen wind                 Kleding: lange broek, drie lagen (zweetshirt, lange mouw, korte mouw) en S2


WEEK 40 09-10-2011 start weblog hardlopen

Vandaag in Bergen op Zoom 10 km (in Bergse Havenloop) gelopen in een nieuwe toptijd!

57 minuten en 5 minuten, mijn PR met 6 minuten verbeterd! Lachen gemiddelde 10,4 km

Vastgelegd door Tjeerd met splinternieuwe camera: 

Dames achter me hadden 'een goede haas' aan mij. Ik kon ze op het eind net niet meer bijhouden.

Omstandigheden: 12°C, miezerig weer, harde wind             Kleding: lange broek, drie lagen (zweetshirt, lange mouw, korte mouw) en A2

Maak een Gratis Website met JouwWeb