Home » weblog hardlopen » archief » intermezzo 2012

intermezzo: Vakantie in Frankrijk en Zuid-Afrika/Namibië

Week 36 t/m 39 Vakantie in Frankrijk en Zuid-Afrika/Namibië

Tijdens fietsvakanties hardlooptrainingen maken valt niet mee. In Frankrijk ontbrak de tijd. In Zuid-Afrika/Nambië heb ik het enigszins goedgemaakt.

- De dag na aankomst, na een transfer van bijna 500 km, de hardloopschoenen in Kamieskroon (Namaqualand) aangetrokken voor 6,5 km. In de veronderstelling dat de heenweg zwaarder zou zijn, doordat ik tegen de wind weg ging. Maar het grondpad (zo noemen ze onverharde wegen in ZA) liep toch aardig naar beneden, waardoor de terugweg net zo zwaar werd. Toch lekker gelopen, na negen dagen niet gelopen te hebben. De spieren voelen goed aan.

- De eerstvolgende rustdag loop ik langs het strand bij MacDougallsbaai. Eerst het dorpje uit langs prachtige (vakantie)huisjes. Kom ik op een zandweg (nee dit is geen grondpad meer) waardoor het behoorlijk ploegen wordt. Na drie km waag ik me aan de terugweg langs het strand. Aan het strand zie ik tot mijn verbazing een dode zeehond liggen. Het is een erg treurig gezicht ... Niet veel later zie ik in een baai een groep flamingo's staat. Het zijn er zeker 35 stuks (na twee keer natellen weet ik het zeker) en het is een adembenemend gezicht. Jammer dat ik mijn camera niet bij me heb. Slechts 5,24 km in ruim 42 minuten. Lekker rustig gelopen dus; er was ook veel te zien en ik had nog kleine klauterpartijen over de rotsen langs het strand.

- Nog een rustdag in Nambië in Aussenkehr. Hier loop ik 9,29 km door de wijngaarden vlak bij de camping. Het is rond het middaguur en het is behoorlijk zweten. De arbeiders van de wijngaard hebben pauze op dat moment en het is heerlijk rustig ... Na het lopen verwen ik mijn (hardloop)spieren met een lekker warm ontspannen bad. http://connect.garmin.com/activity/228996338

- Na een afgebroken etappe, die ik eigenlijk voor het laatste deel had willen uitlopen (de loopschoenen waren echter niet gemakkelijk voor handen), heb ik vanaf Rooipan een stukje gelopen. Gelukkig was de stormachtige wind van die middag een beetje gaan liggen ... de wind was echter nog hard genoeg, neem daarbij het grondpad (waardoor je wel goed moet kijken waar je je voeten neerzet) en een heuvelachtig terrein, met een temperatuur van zeker 25 graden ... Dan ga ik niet echt snel. Na 2 mijl weer terug heb ik enorm last van de vliegen om me heen. Gelukkig loopt het dan wel wat gemakkelijker. 4 mijl (6,4 km) later ben ik weer in Rooipan, waar ik ook weer in bad ga. Dat had ik natuurlijk van te voren al bekeken ....

http://connect.garmin.com/activity/228996488 de laatste route 

Maak een Gratis Website met JouwWeb