Home » weblog hardlopen » 1/2 Marathon Egmond » Week 44: 2e week souplessemethode met veel kilometers

Week 44: 2e week souplessemethode met veel kilometers

Gepubliceerd op 1 november 2015 om 21:25

De tweede week met vier trainingen en ruim 44 hardloopkilometers.

Maandag begin ik weer met een 'nieuwe' interval, van 400 meter met een snelheid die overeenkomt met de wedstrijdsnelheid van 10 km, met 400 meter 'rust' tussendoor. Door pijnlijke hamstrings in mijn linkerbeen haal ik die snelheid eigenlijk niet, maar kom in de richting. Toch tien keer kunnen versnellen en 9,5 km gelopen met een rondje Techum.

_____________________________________________________

Woensdag staat een rustige duurloop op de planning. Een uur lang lopen in D2, met een hartslag gemiddeld rond 85% van de anaerobe drempelhartslag die bij mij op 129 hartslagen neerkomt. Dat lukt! En daarnaast versnel ik nog 8x 100 meter (hartslag D3). Een gebruikelijke rondje Goutum van 8,5 km.

______________________________________________________

Donderdag loop ik met Rina een rondje Techum en doen we een intervaltraining met de souplesse 1000-jes. We stuwen elkaar tot hoog wedstrijdtempo. De eerste kilometer lopen we 10,3 km/uur, de tweede nog een tiende sneller en de derde zitten we al op 10,5 km/uur. Het vierde rondje druk ik daarom het tempo maar een beetje naar 9,7 km (wat beter overeenkomt met de gewenste snelheid) ... de herfstbladeren op straat zijn hier ook debet aan. Een vijde 1000-je loop ik op terugweg naar huis, het tempo is er dan inmiddels wel uit. Ruim 11 km.

______________________________________________________

Zaterdag een wedstrijdloopje van 15 km in Dwingeloo. Komt qua afstand aardig overeen met de training van 4x 2000meter. Het wedstrijdtempo van 10km/uur heb ik zo'n 11 kilometer kunnen volhouden. Kan en wil mijn hamstrings niet forceren en daarom niet voluit gegaan. Het parcours van de Dwingelderveldloop is pittig genoeg door het bos met de kleine heuveltjes. Daarom niet ontevreden met een 1:32. Nagenoeg geen pijn gevoeld (en ook zondag bij een fietstochtje niet).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.