Home » weblog hardlopen » 1/2 Marathon Egmond » Week 45: Het begint te wennen ...

Week 45: Het begint te wennen ...

Gepubliceerd op 8 november 2015 om 21:25

Het begint te wennen om veel intervaltrainingen te doen en vier keer in de week te rennen. Deze week ook nog met uitzonderlijk mooi weer. Mijn looptempo gaat nu al omhoog, ondanks dat ik nog maar drie weken via de souplessemethode bezig ben en nog pijnlijke hamstrings heb.

Dinsdag staat 10x400m op het programma. Het loopt heerlijk in de zon met zo'n 14 graden. Uitzonderlijk warm voor november. De tempowisselingen gaan me veel beter af dan vorige week. Per 400 meter zo'n 16 seconden sneller, met een topsnelheid van 11,3km/uur. Een rondje van 10 km naar de Werpsterhoek.
_____________________________________________________

Donderdag loop ik weer met Rina. We zijn aardig aan het kletsen en laten de 1000-jes maar voor wat het is. Lekker relaxed lopen dus, al is het altijd wel opletten met het verkeer door de stad. In het Leeuwarder bos is het heerlijk rustig. De herfstbladeren laten me nog bijna uitglijden. Als ik thuis ben, heb ik bijna 12 km op de teller.
_____________________________________________________

Zaterdag zijn mijn broer en ik 's ochtends al vroeg te vinden in de sportschool voor een uurtje RPM. Dit weerhoudt me er niet van om 's middags ook nog een stukje te rennen. Het is weer lekker - helaas niet meer zo zonnig maar wel 16 graden! Een snelle interval van 15x200m, waarbij ik de 200 meters van 70 tot 57 minuten volbreng. De snelste is dus 12,7km/uur. Nog geen kwartier na thuiskomst regent het pijpenstelen. Mooie timing dus.
_____________________________________________________

Zondag hetzelfde 'ritueel'. Nog een keer fietsen in de sportschool. En 's middags - helaas is de zon weer weg - een training van 6x 1000m. De eerste 1000 meter valt me al zwaar, ik beloof mezelf dat als ik het niet sneller dan 6:15 afleg, ik de 1000m afzwak naar 800m. Verbaasd ben ik dan ook dat ik de eerste 1000 meter al net binnen de 6 minuten afleg; dat voelt heel anders. De andere 1000-jes gaan nog sneller, rond de 5:45. De derde gaat over een stuk onverhard (bij de Wâldwei) en over vier roosters en een glibberig bruggetje en nog red ik het net om onder de 6 minuten te blijven. Niet verkeerd dus; nog maar drie weken bezig met de souplessemethode en het tempo zit er behoorlijk in. Een ronde van ruim 12 km brengt het weektotaal op 40,9 km.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.