Home » weblog hardlopen » 1/2 Marathon Egmond » Halve marathon van Egmond

Halve marathon van Egmond

Gepubliceerd op 26 januari 2016 om 21:44

Een week met ijzel in het noorden van het land brengt roet in het schema. Pas op vrijdag loop ik weer en met een dag rust is daar de halve marathon op zondag.

Een week met ijzel dus. Op vrijdag loop ik in de omgeving van Egmond aan de Hoef een kleine 10 km. Met een lekker zonnetje maar al een stevige wind en voor een groot deel door de duinen, om alvast te wennen voor zondag.
__________________________________

Zondag is de grote dag en waait het een halve storm. Wat zeg ik? Echt storm is het, windkracht 7 langs het strand! Een snelle tijd zit er daarom niet in. De langzaamste halve marathon ooit ... toch enorm genoten van de omgeving, de entourage en alles erom heen. Het eerste uur loop ik maar 7,5 km per uur, met een windkracht 7 pal tegen op het strand. Daarna loopt het lekker in de duinen, voor de wind, uit de luwte en de één na de ander haal ik in. De trainingen werpen zijn vruchten af; toch vrij gemakkelijk loop ik de afstand uit. Behalve dan op de Bloedweg, daar moet ik toch wel even inhouden ... Zweet en tranen zijn er niet bij, maar een grote glimlach als ik de finish over kom. Opgelucht dat ik er ben en tevreden met mijn prestatie.

_TJJ3044.jpg


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb