Home » weblog hardlopen » 1/2 Marathon Egmond » Week 53: einde van het jaar ... en het begin van het nieuwe; eindelijk winter ...

Week 53: einde van het jaar ... en het begin van het nieuwe; eindelijk winter ...

Gepubliceerd op 3 januari 2016 om 17:08

Aan het einde van het jaar behaal ik al weer een record aantal hardloopkilometers. Vooral dit laatste kwartaal heeft hiervoor gezorgd. Zat ik na drie kwartalen nog op 1051 km. Dit laatste kwartaal heb ik er nog 512 bijgelopen, zodat ik nog 30 km meer dan vorig jaar heb gelopen

Deze laatste week van het jaar begin ik met een 6x1000m training. Dit keer wel de 1000m aangehouden, en dat ging best lekker. De 1000m. ging van de snelste in 5:47 en de langzaamste in 6:11. In de langzaamste zat echter wel het onverharde stukje (langs de Wâldwei) en een drietal roosters. Vanaf de Wâldwei de doorsteek in het weiland naar Goutum gemaakt, zodat ik 12,5 km heb gelopen. In het begin nog lekker zonnig, helaas verdween de zon achter de bewolking. Met 8 graden ben ik blij dat ik voor drie (boven)lagen heb gekozen.
___________________________________________

Op oudejaarsdag is de 2e Oudejaarscross in het Leeuwarder bos. De voorspelling van het weer lijkt niet zo goed, maar het blijft droog en de zon gaat zelfs schijnen. Het is nog wel lekker drekkig, maar dat hoort bij een trail. Na een inlooprondje nog vier rondjes gelopen. De eerste twee in 9,5 minuut, daarna 9 minuten en de laatste in 8 minuten. Totaal 7 km.

IMG_6612.jpg
___________________________________________

Op nieuwjaarsdag is het helemaal lekker weer, het waait wat minder hard (of eigenlijk helemaal niet) en is nog steeds 8 graden. Een training van 15x200m gaat dan ook lekker. De snelste tijd is 54 seconden, de langzaamste is 67 sec. Klaar voor zondag!
___________________________________________

Zondag is traditioneel de Douwe Kleefstraloop. Na al drie jaar de 10 EM te hebben gelopen, kies ik nu voor de 10km. Dit geeft het schema (souplessemethode) aan, en ik ben blij toe, want de temperatuur is flink gezakt. De winter is dan eindelijk begonnen ... Gelukkig komt de voorspelling van gevoelstemperaturen van -16 graden niet uit, maar het is behoorlijk koud. De temperatuur is rond het vriespunt, met de oostenwind voelt het echter veel kouder. Mijn winterbroek komt dan uit de kast; en ik kies voor de zekerheid toch voor een laagje extra. Blij toe. Gelukkig was de terugweg voor de wind. De 10 km haal ik net binnen het uur; het hoefde niet voluit, echt harder kon ik ook niet. Totaal deze week 37 km.

2016-01-04_103216.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb