Home » weblog hardlopen » 1/2 Marathon Egmond » Week 46: aangepast schema

Week 46: aangepast schema

Gepubliceerd op 13 november 2015 om 17:56

Timing niet optimaal. Alle weken pas ik het schema al enigszins aan; deze week zijn de rustdagen niet optimaal ingepland. Twee keer tweemaal achter elkaar lopen. En de laatste dag een wedstrijd.

                 Schema deze week:                   Uitgevoerd:
Maandag    rust                                           'rust'
Dinsdag     4x 2000m + 5-10x 100m             duurloop 1 u 10
Woensdag  rust                                           10x 400m
Donderdag 10x 400m                                  'rust'
Vrijdag       6x 1000m                                  4x 1000 m
Zaterdag    rust                                           wedstrijd 16 km
Zondag      wisselduurloop 1 u 15, D2 + 5-10x 100m     'rust'

Maandag is geen echte rustdag natuurlijk, omdat ik wel een uurtje in de sportschool doorbreng. Na een RPM-les de beenspieren laten losmaken door de sportmasseur.
-------------------------------------------
Dinsdag een rustige duurloop van 10 km gedaan. Lekker ontspannen lopen in een rondje langs de Potmarge/De oude Lune. Toch een vreemd gevoel om daar nu weer langs te lopen. Nu was er zelfs een brandweeroefening, waardoor ik dacht 'wat is hier nu weer gebeurd?' De tempowisseling heb ik overgeslagen, omdat mijn hamstrings nog niet helemaal lekker voelden - na een stevige sportmassage van de dag eerder dus. Bovendien is de timing niet goed; 2x een bui onderweg, eerst halverwege - nog niet heel erg nat - en bijna drijfnat thuisgekomen.
-------------------------------------------
Woensdag loop ik een rondje 'It Holt' (9,5 km) met versnellingen van 400 meter. Het gaat vrij aardig. De snelste ronde gaat met 10,9 km per uur. Dat is 2:12 in minuten en de 'langzaamste' is in 2:26. Dit is vijf seconden langzamer dan deze training van vorige week (maar veel sneller dan de week ervoor). Wel heel relaxed gelopen en geen pijn in mijn been gevoeld.
-------------------------------------------
Donderdag ook geen echte rustdag: Bij Poona 4 val ik in bij het competitiespelen (badminton).
-------------------------------------------
Vrijdag profiteer ik van de zonnige ochtend (op de middag is storm- en regenachtig weer voorspeld) en loop ik weer een klein rondje van ruim 9 km naar Techum. Zes keer 1000 meter vind ik wat te veel voor deze dag, aangezien ik zaterdag een wedstrijd ga lopen. Dus houd ik het bij vier keer. De tweede versnelling wordt nog onderbroken ook, doordat ik Herman Hoekstra met zijn kleinkind tegenkom en we onze loopervaringen even uitwisselen. Dus versnellingen doe ik niet op het uiterste vermogen. Toch haal ik ze vrij gemakkelijk rond de zes minuten. 
-------------------------------------------
Zaterdag de Marderhoekloop in Oudemirdum. Het waait hard, maar het blijft gelukkig droog. De eerste 10 km gaat nog lekker, binnen 1 uur, ondanks de harde wind. Daarna is het zwoegen en kom ik in een tijd van 1:37:45 over de finish. Dat is wel eens sneller geweest.
______________________________
Zondag wordt een echte rustdag, vanwege het 'zeikweer' de gehele dag. Een mountainbikeritje in Appelscha laten we schieten.

_TJJ2818.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.