Home » weblog hardlopen » 1/2 Marathon Egmond » Week 48: Heel veel kilometers ...

Week 48: Heel veel kilometers ...

Gepubliceerd op 1 december 2015 om 20:58

Met vijf keer lopen heb ik deze week bijna 55 hardloopkilometers gemaakt. Zon, harde wind, drupjes regen en drekvoeten ....

Maandag een eerste keer 4x2000meter training. Het gaat best lekker ook al is het koud en waait het hard. Niet op topsnelheid gelopen. Wel een lekkere training van 15 km gehad. Niet heel zonnig en met een kledinglaagje extra (nu 3) boven nog bijna te koud op de terugweg.
________________________________________________________

Woensdagochtend vertrek ik met een zonnetje maar onderweg voel ik toch een paar druppen. Gelukkig blijft het bij een paar druppen; 's middags zijn de druppen niet meer te tellen. Ik heb een korte training van 9 km (dat ik dit nog eens kort zou noemen, had ik vroeger ook niet kunnen vermoeden) waarin een 10x 400m. De versnellingen gaan weer lekker in 2:14 tot 2:23. De snelste is 10,8km/uur. Gemiddelde overall ligt overigens 0,2 km lager dan maandag. En dat over een kortere afstand. Verhouding snel/langzaam ligt iets anders.
________________________________________________________

Donderdag doe ik rond de middag weer een rondje met mijn renmaatje Rina en letten we even niet op de snelheid. We doen een rustig duurloopje waarbij lekker bijgekletst kan worden.
________________________________________________________

Zaterdagochtend in Wommels de Slachterin over 10 km. Weer een wedstrijdje dus. Het waait nog steeds hard, maar het is gelukkig droog en zonnig bij de start. Onderweg slechts een paar druppen (de langste afstandlopers hadden minder geluk). Ik loop lekker in het kielzog van een groepje tegen de wind, zodat ik wat energie overhoud. Echter ze versnellen in de vijfde kilometer waardoor ik het niet meer volhoud in hun tempo. Mijn tempo is echter nog hetzelfde; rond de 5:40 per kilometer. Dus snel genoeg tegen de wind. Na de hoge brug (De Nije Kromme heet ie geloof ik) loopt er iemand in mijn kielzog; ze kan me net bijhouden ... als ik hetzelfde tempo vasthoud. Met 57:44 kom ik over de finish. Toch 10,5km/uur. Dit is een halve kilometer sneller dan vorige week bij de Molenloop. Niet verkeerd dus!

IMG_1943.jpg
________________________________________________________

Bij de trailclinic op zondag in de Groene Ster hoeft het gelukkig niet zo snel. Ook dan treffen we het gelukkig droog; de ondergrond is allesbehalve droog! De drekspetters zitten dan ook al snel om onze oren (en de rest). Wel 55 liefhebbers zijn op komen dagen bij de gratis trailclinic. Erg leuk en gezellig als je niet bang bent voor vieze voeten - en de rest. Na een warming-up met allerlei vermoeiende oefeningen, doen we een kleine trailrun van 5 km door het Groene Ster gebied. Uiteraard is Janke weer van de partij om foto's te schieten en Tjeerd neemt de finish ook nog even mee in het fotoverslag. Bij thuiskomst valt het met bakken uit de hemel.

IMG_21372.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb