Home » weblog hardlopen » 1/2 Marathon Egmond » Week 49: Slechts drie keer lopen ...

Week 49: Slechts drie keer lopen ...

Gepubliceerd op 12 december 2015 om 18:02

Slechts drie keer lopen deze week na een intensieve week van bijna 55 km. Even rustiger aan ... en net geen 40 km.

Donderdags loop ik pas weer voor het eerst. Een training van 6x1000m met in totaal 12,5 km. Het is negen graden en lekker loopweer als ik bij de Zwette langsloop. Tot mijn verbazing zie ik hier geen fietser, geen wandelaar, geen hond, nee zelfs geen vogeltje ... heerlijk rustig dus!
______________________________________________

Ook rustig is de Ronde over Ried op zaterdag. Veel minder deelnemers (zo'n 150) dan anders verschijnen er aan de start in Franeker. Er waait ook een ware storm. Windkracht 7! Voor de wind verlaten we Franeker, dat loopt nog wel goed. In Dongjum slaat de 12, 9 en 5 km af en dunt de groep behoorlijk uit. We vliegen over de weg richting Tzummarum. We zijn dan al twee mannen en twee vrouwen, de laatste twee hopen beschutting te vinden achter de eerste twee als we in de wind moeten lopen ... Één kilometer lopen we zelfs met een snelheid van 11,6 km/uur. Als dit maar niet te hard gaat. De mannen houden zich aan de (onuitgesproken) afspraak als we niet veel verder dan Tzummarum richting Ried lopen. Bijna pal in de wind ... hij komt nog van de rechterzij maar is net zo zwaar als dat ie van voren komt. De mannen zijn prima windvangers en als ze te hard gaan, roept Anke ze zelfs even tot de orde. Na Ried is dat aan de orde, omdat we dan wel pal in de wind lopen. Wanneer je in je zweefmoment zit, raak je zomaar uit koers. De laatste kilometers hakken er behoorlijk in ... met zware benen kom ik weer aan in Franeker, waar ik nog wel even lachen kan voor de foto van Tjeerd. En helemaal als ik constateer dat ik zelfs nog een minuut sneller dan vorig jaar heb gelopen. En toen was er niet zo'n harde wind. 17 km in 1:40, dat is 10,3 km/uur. Dik tevreden dus!
______________________________________________

Zondag waait het iets minder hard (windkracht 6), al loopt het daardoor niet veel gemakkelijker. Bij de Uurloop van Lionitas pak ik daarom maar een 'klein' rondje van 8 km, waardoor ik niet langs het Van Harinxmakanaal naar Ritsumazijl hoef te lopen. Een vrijwilliger wijst ons het rondje op het industrieterrein in de omgekeerde richting, waardoor ik Reinder en Herman en nog anderen ... tegenkom op de route. Ook wel grappig, want dat gebeurt natuurlijk nooit! Het viel niet mee om het uur vol te maken en ook nog veel kilometers te maken, na zo'n zware loop op zaterdag. Dan moet ik wel wat inboeten op snelheid. Maar ach, met 9,8 km in het uur kan ik nu wel tevreden zijn!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.